печка (имн.) - гори (гл.)

Дури и печката гореше некако без шум, иако беше целата усвитена.
„Белата долина“ од Симон Дракул (1962)
Печките горат, папотат.
„Небеска Тимјановна“ од Петре М. Андреевски (1988)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК