пролет (имн.) - штом (сврз.)

Одговорот беше навистина за чудење: не е повеќе пролет штом младите ластовици летаат а изметот почна да им мириса.
„Желките од рајската градина“ од Србо Ивановски (2010)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи