ранец (имн.) - влече (гл.)

Ранците влечат надолу, нозете вкочанети од студ и умор, се заковуваат за земјата.
„Големата удолница“ од Петре Наковски (2014)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК