рудина (имн.) - пасе (гл.)

По рудината пасат два-три коњи.
„Гоце Делчев“ од Ванчо Николески (1964)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК