свиња (имн.) - пасе (гл.)

А таму: стадо од кокошки и свињи пасе меѓу стреланите.
„Небеска Тимјановна“ од Петре М. Андреевски (1988)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК