средина (имн.) - кон (предл.)

Единствено искачени на Калето, ние можевме да го гледаме градот од средината кон сите негови страни.
„Времето на козите“ од Луан Старова (1993)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК