твој (имн.) - ангел (имн.)

Пред куќата на лимарот Петар се сретнав со Акима, застанав пред него и го одмерив без мислост - господи, и на твоите ангели сум им страшен.
„Улица“ од Славко Јаневски (1951)
Твоите ангели дали можат да мразат? Дали смеат да сакаат? Или се испратени само да сведочат?
„Посегање по чудесното“ од Србо Ивановски (2008)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК