ѓавол (имн.) - ви (зам.)

Татко ми вели, ѓавол ви влегол, што ли ви е, смирете се, инаку лошо ви се пишува.
„Игбал, мојата тајна“ од Јагода Михајловска Георгиева (2000)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК