сосе (предл.) - пиштол (имн.)

Пред да успеам да му се извинам на Роман Гигов Грофот поради недоразбирањата кои произлегоа од нашиот разговор, тој уште еднаш влезе во канцеларијата , но сега се упати кон закачалката, го симна од неа ременот сосе пиштолот, и се опаша.
„Летот на Загорка Пеперутката“ од Србо Ивановски (2005)