голем (прид.) - профит (имн.)

Благодарејќи им ним, славниот светски произведувач на наочари за сонце Ray Ban забележа голем профит и зголемување на продажбата бидејќи по влегувањето на филмот во кината се појави цела сурија од типови што сакаа да имаат исти “цвикери” како и Том Круз.
„МАРГИНА бр. 11-12“ (1995)
„Вие тоа сега не можете да го видите, ама таму лежи голем профит.
„Човекот во сина облека“ од Мето Јовановски (2011)