друг (прид.) - пиштол (имн.)

Ти многу убаво знаеш дека јас се плашам од секој друг пиштол, само не од твојов.
„Црнила“ од Коле Чашуле (1960)
Во сламата во коњушницата имам друг пиштол.
„Постела на чемерните“ од Петре Наковски (1985)