мал (прид.) - ангел (имн.)

Некој умира. Некој го буди твојот мал ангел престорен цут.
„Посегање по чудесното“ од Србо Ивановски (2008)
Многу често заради оддалеченоста и времето, Јана беше таа што малите ангелчиња ги донесуваше на свет.
„Последната алка“ од Стојан Арсиќ (2013)
- Знаеш Радо, - тишината ја прекина Снежана, - со Саво уште додека живеевме во Нови Сад посвоивме мало ангелче.
„Последната алка“ од Стојан Арсиќ (2013)
На зборот мало ангелче, срцето на Рада доживеа голема траума, час беснееше, час престануваше да чука.
„Последната алка“ од Стојан Арсиќ (2013)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК