мој (прид.) - ангел (имн.)

Има ли некого кај вас?“ „Има“ , им призна. „Мојот ангел чувар.
„Месечар“ од Славко Јаневски (1959)
Ти ветувам. Потоа сум само твој, измачен мој ангелу!
„Пустина“ од Ѓорѓи Абаџиев (1961)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК