наш (прид.) - вагон (имн.)

Всушност тие стигнуваат до последниот вагон, до вагонот на Чана, застануваат, се погледнуваат во чудо една во друга и тргнуваат назад испаничени А нашиот вагон бре Милке кај го однеле!
„Исчезнување“ од Ташко Георгиевски (1998)
Кога браќата почувствуваа дека вовчето се искачува на врвната точка од ридот, за потем да се спушти забрзано по удолнината, брзо се вратија во нашето вагонче.
„Ервехе“ од Луан Старова (2006)
Наздравивме, се напивме и се вративме назад во нашиот вагон.
„Ласа“ од Наташа Димитриевска Кривошеев (2011)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК