негов (прид.) - вагон (имн.)

Никој не го легитимира иако на неколку пати меѓу Ниш и Белград и Белград и Загреб наидоа единечни милиционери кои, загледувајќи ги патниците еден по еден, поминаа низ неговиот вагон.
„Продавница за љубопитните“ од Мето Јовановски (2003)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК