негов (прид.) - пиштол (имн.)

Мислеше дека зад тоа прашање се крие ново потсмевање и мислеше дека богословот е храбар зашто е вооружен со неговиот пиштол.
„Две Марии“ од Славко Јаневски (1956)
Среќа што тргнал да нè бара низ ноќта, среќа што го има оној негов пиштол, па пукал за да го чуеме, среќа што го чувме, среќа што Дена се покажа похрабра и од мене, среќа...
„Игбал, мојата тајна“ од Јагода Михајловска Георгиева (2000)