нејзин (прид.) - пиштол (имн.)

Така мајка ми секаде можела да оди сама и одвреме–навреме селаните ќе се слушнеле истрели од нејзиниот пиштол.
„Три жени во три слики“ од Ленче Милошевска (2000)