нов (прид.) - танц (имн.)

Во неделите кога се приредуваа игранки со своерачна свирка, по машките и по женските соби, покрај другите подготовки, се увежбуваа и чекори за новите танци.
„Синовски татковци“ од Димитар Солев (2006)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК