обичен (прид.) - даб (имн.)

Тоа, премостувањето, не бараше многу работа; требаше само да се попречат обични дабови стебла од едниот на другиот брег на реката, врз нив да се нафрлат земја и камења, па христијаните без многу отпор се прифатија за работа.
„Потковица на смртта и надежта“ од Миле Неделкоски (1986)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК