пламен (прид.) - јад (имн.)

На пепел троскот, пелин во огин пламен јад!
„Бели мугри“ од Кочо Рацин (1939)
На пепел троскот, пелин! Во огин пламен јад!
„Бели мугри“ од Кочо Рацин (1939)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК