подмолен (прид.) - алчност (имн.)

Rudolf Kayser Берлин, 1918 Во тој несигурен Берлин, со неговата подмолна алчност по пари и со сомнителната веселост, бунтовните писатели мораа да постапуваат како првите христијани во стариот Рим: беа присилени во криптите да му поднесуваат жртви на бога.
„Маргина бр. 36“ (1997)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК