подмолен (прид.) - лукав (имн.)

Тогаш Константин, добро научен на подмолната лукавост, им нареди на стражарите да ги воведат во подземното мачилиште жената и децата на Моше.
„Слово за змијата“ од Александар Прокопиев (1992)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК