подмолен (прид.) - оморина (имн.)

Земјата, згорештена од дневниот пек, дишеше тешка подмолна оморина.
„Бојана и прстенот“ од Иван Точко (1959)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК