подмолен (прид.) - шум (имн.)

Ме убија Пред да бидам Пред да видам Да не би Из-лу-дил. птици Само тоа Крилно племе Знае Што се случува Во мене подмолен шум Подмолен шум.
„Вечната бесконечната“ од Михаил Ренџов (1996)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК