следен (прид.) - об (преф.)

“ Ареалот на кирилицата По потиснувањето на глаголицата, кирилицата „ги зазеде“ следните об­ласти: Македонија, Бугарија, Србија, Романија (до 1860 година), источните словенски земји: Русија, Белорусија, Украина.
„МАРГИНА бр. 37“ (1997)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК