специјален (прид.) - вагон (имн.)

Меѓутоа, за среќа, ваквиот пат не се протегаше стотици километри, стрмнините исчезнуваат малку подалеку од Вилах, па дури и нешто понатаму, до Мајнлиц, до местото каде се избегнуваат високит епланински превои а планината се сече низ големиоттунел Тауерн, кој е оспособен за за превоз на автомобили, се разбира, со специјални вагони.
„Патувања“ од Никола Кирков (1982)
Беше донесена одлука, истиот ден, попладнето, сиџилите, во специјален вагон, во редовниот воз, да бидат упатени кон главниот град.
„Тврдина од пепел“ од Луан Старова (2002)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК