четврт (прид.) - вагон (имн.)

Во темницата на третиот или четвртиот вагон го слуша гласот на мајката на Ангелина во кој навираат клетви и темни претскажувања.
„Исчезнување“ од Ташко Георгиевски (1998)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК