вчера (прил.) - признат (прид.)

Трагичните терористички атентати од 11 септември 2001 година во Њујорк ќе бидат повод тој да отвори војна против до вчера признатата Палестинска ослободителна организација, да ја прогласи за терористичка.
„Амбасади“ од Луан Старова (2009)