многу (прил.) - среди (гл.)

„Ју ноу“, рече, „Виндзор е мал, но многу среден град, со многу цвеќиња, и се наоѓа веднаш преку границата со Америка, спроти Нијагариан вотерфолс“.
„Бунар“ од Димитар Башевски (2001)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК