толку (прил.) - среди (гл.)

- Ако беше и ти толку среден колку што сум јас, и ако постапуваше така како што јас постапувам, или, да бидеме најдиректни, ако беше ти на моето место а јас на твоето, веројатно ќе се однесував како што ти се однесуваш: неодредено, фриволно.
„Желките од рајската градина“ од Србо Ивановски (2010)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК