та (сврз.) - летен (прид.)

- А баба ти, го опитва: - Ами, де да кацна, де та летна, јаска кутрааа...? - залелека баба ти, вели мајка... - во земјанката грмна смеа.
„Големата удолница“ од Петре Наковски (2014)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК