та (сврз.) - македонски (прид.)

На 1 септември 1-та македонска бригада го зазема Кичево и ја онеспособува железничката пруга Струга-Кичево-Скопје на делот Дебарца-Кичево-Гостивар, а делумно и патот.
„Британските воени мисии во Македонија (1942-1945)“ од Тодор Чепреганов (2001)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК