та (сврз.) - мил (прид.)

Тука немаше исклучок, и се смиривме кога ја дознавме причината за немирот на наша­та мила Сталинка.
„Времето на козите“ од Луан Старова (1993)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК