та (сврз.) - планински (прид.)

Првата непријателска дивизија со 51-та, 77-та и 3-та планинска бригада го бие секторот Горуша - Пиргос Котили.
„Големата удолница“ од Петре Наковски (2014)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК