та (сврз.) - позитивен (прид.)

Татко уште си ја есапеше своја­та позитивна варијанта дека двете балкански не на Балка­нот против советската империја (едното не на Тито за Сталин и, сега, другото не на Енвер Хоџа за Хрушчов), можеби ќе го означат спасоносното да за да се нормализираат југо­словенско-албанските односи.
„Ервехе“ од Луан Старова (2006)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК