та (сврз.) - творечки (прид.)

Луан Старова постојано се доречува и тоа е бездруго силата на негова­та творечка имагинација, тоа е конвертибилата на него­во­то творештво.
„Ервехе“ од Луан Старова (2006)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК