штом (сврз.) - сила (имн.)

Што ли сѐ на пиштолот не ќе му штукне штом силата си ја од немаштија зема...
„Куршуми низ времето“ од Љупчо Стојменски (1976)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи