еве (чест.) - ваа (зам.)

Голем поздрав да му носиш и еве ваа кутијата со цигариња... поздрав од мене.
„Ласа“ од Наташа Димитриевска Кривошеев (2011)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи