cephаlоpod - онтологија

кефалопод повеќе

мн. кефалоподи
Вид збор: Именка, машки род
(обично мн.) Морски мекотели со краци кои им служат за фаќање плен и сл.
Латински: Cephаlоpoda
Употреба: Зоологија