down's syndrome - онтологија

монголизам повеќе

(едн.) монголизмот
Вид збор: Именка, машки род
Болест што се манифестира со ментална заостанатост, низок раст, смален обем на черепот, зголемен јазик, коси очи и сл.
Употреба: Медицина