egyptian vulture - онтологија

кања повеќе

мн. кањи
Вид збор: Именка, женски род
Птица, вид орел стрвојад, живее во Египет а кај нас доаѓа во летните месеци.
Латински: Neophron percnopterus
Употреба: Зоологија