middle ages - онтологија

средновековие повеќе

Вид збор: Именка, среден род
средновековје
Употреба: Историја

средновековје повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
Епоха што ги опфаќа средните векови.
Употреба: Историја
Примери:
Периодот на средновековјето.