monotreme - онтологија

клунар повеќе

мн. клунари
Вид збор: Именка, машки род
Општ назив за цицачи што во телесната градба имаат карактеристики на птици и на влекачи и живеат во географската област на Австралија.
Латински: Monotremata Албански: sqepator
Употреба: Зоологија