wallachian - онтологија

Влав повеќе

мн. Власи
Вид збор: Именка, машки род
Народ од романската етничка група, населен ширум Балканскиот Полуостров.
Албански: Vlleh
Употреба: Географија

цинцар повеќе

мн. цинцари
Вид збор: Именка, машки род
(Цинцар) Влав
Албански: Vlleh
Употреба: Географија , Пејоратив

цинцарка повеќе

мн. цинцарки
Вид збор: Именка, женски род
жена Цинцар
Албански: vllehe
Употреба: Географија