accepted - онтологија

добар повеќе

добри
Вид збор: Придавка
Што одговара по своите особини на одредени барања или намена.
Албански: i pranuar

признаен повеќе

признаениот
Вид збор: Придавка
Што е општо познат, почитуван ценет.

признат повеќе

Види и: признаен (прид.)
признати
Вид збор: Придавка
признаен

прифатен повеќе

прифатени
Вид збор: Придавка
Што е широко распространет, утврден, докажан.