accompany - онтологија

доиспрати повеќе

Види и: испрати (св.)
доиспратат
Вид збор: Глагол, свршен
Испрати некого до некаде или до крај, до самото место.
Албански: përcjell deri në vend

допрати повеќе

допратат
Вид збор: Глагол, свршен
Прати, испрати некого до определено место, до некаде.

иде повеќе

идат
Вид збор: Глагол, несвршен
Придружува некого при одење некаде.
Албански: shkoj, shoqëroj

испрати повеќе

испратат
Вид збор: Глагол, свршен
Придружи некого донекаде.
Албански: shoqëroj, përcjell

подиспрати повеќе

Види и: испрати (св.)
подиспратат
Вид збор: Глагол, свршен
Испрати малку, донекаде, до некое место.

поиспрати повеќе

Види и: испрати (св.)
поиспратат
Вид збор: Глагол, свршен
Испрати некого малку, донекаде.
Албански: përcjell

попрати повеќе

Види и: прати (св.)
попратат
Вид збор: Глагол, свршен
Придружи некого до некаде.

проследи повеќе

Види и: следи (несв.)
проследат
Вид збор: Глагол, свршен
Придружи (предавање) со помошно средство (проекција, видеозапис).
Албански: përcjell

сопроводува повеќе

сопроводуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
придружува