accused - онтологија

обвинет повеќе

Види и: обвини (св.)
обвинетиот
Вид збор: Придавка
(глаг. прид.) обвини
Албански: akuzoj
Употреба: Правда

оптужен повеќе

оптужениот
Вид збор: Придавка
обвинет

суден повеќе

судниот
Вид збор: Придавка
Обвинето лице во судски процес.
Употреба: Правда

тужен повеќе

Види и: тужи (св. и несв.)
тужени
Вид збор: Придавка
(глаг. прид.) тужи
Употреба: Правда
Примери:
Тужениот да се произнесе за тужбата.