adopted son - онтологија

посвоеник повеќе

мн. посвоеници
Вид збор: Именка, машки род
Посвоено машко дете.
Употреба: Правда

посинет повеќе

посинети
Вид збор: Придавка
Што е законски усвоен.

посинок повеќе

мн. посиноци
Вид збор: Именка, машки род
Тој што е посинет.