adverbial - онтологија

адвербијален повеќе

адвербијалниот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на адверб, што е во врска со адверб.
Употреба: Граматика

прилошки повеќе

прилошка
Вид збор: Придавка
Што се однесува на прилог.
Употреба: Граматика