afterwards - онтологија

отпосле повеќе

Вид збор: Прилог
Подоцна, по некое време.

после повеќе

попосле
Вид збор: Прилог
Потоа, по некое време.

потем повеќе

Вид збор: Прилог
За време - потоа, после.
Употреба: Архаизам

потоа повеќе

Вид збор: Прилог
За време - по некое време.

сетне повеќе

Вид збор: Прилог
после
Употреба: Дијалектен збор

тогаш повеќе

Вид збор: Прилог
потоа, после
Албански: pastaj